Меню

Служіння на Сході

Не стримуй добра потребуючому, коли в силі твоєї руки це вчинити
Приповісті 3:27

Коли в Україну прийшла війна

Вже п’ять років на сході нашої країни триває справжня війна, яка за збігом певних обставин називається антитерористичною операцією. За цей час не одна тисяча людей віддали своє життя за Україну, більше десятка тисяч отримали поранення, залишились інвалідами, чи покинули свої помешкання, ставши вимушеними переселенцями. Після повернення з-під арешту МДБ ЛНР, протягом трьох років пастор Тарас Сень збирає місіонерські команди і возить їх на Східну Україну. Для місцевого населення Луганської області регулярно здійснюються служіння, дитячі свята та благодійні акції. На Сході служителі церкви відкривають очні клініки, де бажаючі можуть перевірити свій зір та безкоштовно отримати окуляри. Волонтери місії час від часу відвідують хоспіси, де роздають християнську літературу та гостинці, проповідують, моляться за пацієнтів. Духовно-психологічні консультації з учасниками АТО та їхніми родичами, продуктові набори, медикаменти та засоби гігієни допомагають налагодити стосунки із ветеранами війни та їхніми родинами. Для дітей, постраждалих від воєнних дій, постійно організовуються цікаві заходи та поїздки у християнські табори.

Лекції

Лекції

Із дипломом магістра релігієзнавства та посвідченням волонтера Центру соціальних служб Рівненської райради пастор Тарас Сень регулярно читає лекції на релігійну та морально-етичну тематику у школах, училищах і ВНЗ Східної України. Незмінно найбільш актуальними темами є історії про життя і місію Ісуса Христа. Ми дуже вдячні Богу, що керівництво навчальних закладів йде нам назустріч, дозволяючи розповідати зростаючому поколінню про Ісуса Христа.

Очні клініки

Очні клініки

Служителі церкви регулярно організовують офтальмологічні клініки у східних регіонах України. Через складне матеріальне становище дуже багато людей не можуть дозволити собі отримати повноцінну допомогу лікаря та придбати якісні окуляри. На благодійних очних клініках церкви кожен, хто має потребу у консультації окуліста, може безкоштовно обстежитися та отримати окуляри у подарунок. За один день лікар перевіряє зір у 50-60 пацієнтів. Чекаючи своєї черги, люди пригощаються чаєм, слухають свідчення із життя людей, читають християнську літературу та за бажанням беруть газети, календарі, буклети. Після професійної консультації окуліста, місцеві жителі безкоштовно отримують окуляри. Завдяки цьому люди не тільки можуть краще бачити. Деякі люди вперше чують про Бога і, бачачи ті добрі справи, які роблять Його служителі, теж відкривають свої серця для Бога. А це – найголовніше у нашому служінні!

Продуктові набори

Продуктові набори

У час високих цін та низьких пенсій, на жаль, не всі люди можуть повністю забезпечити себе необхідними продуктами харчування. Ми намагаємось хоч трошки полегшити життя тих людей, яким немає до кого звернутися за допомогою. Періодично ми збираємо продуктові набори для малозабезпечених пенсіонерів і роздаємо їх на території Східної України.

Благодійна підтримка

Всі напрямки громади здійснюються за рахунок добровільних пожертвувань небайдужих людей. Найголовніше - не величина пожертви, а відношення та стан серця. Бог бачить наші потреби і прагне позбавити нас турбот. Так само Він бажає бачити любов і жертовність наших вдячних сердець. "Нехай кожен дає, як серце йому призволяє, не в смутку й не з примусу, бо Бог любить того, хто з радістю дає!" (1 Кор. 9:7)

Є запитання?

Ми з радістю дамо відповіді на всі запитання.
Напишіть нам і ми зв'яжемось з вами якомога скоріше.