Меню

Війна в Україні

… і впокоряться люди Мої, що над ними кличеться Ім'я Моє, і помоляться, і будуть шукати Ім'я Мого, і повернуть зі злих своїх доріг, то Я вислухаю з небес, і прощу їхній гріх, та й вилікую їхній край!
2 Книга Хронік 7:14

Війна в Україні

Створено 22 April 2021 16:17

У місті Штутгарт (Німеччина) на площі стоїть фонтан, який називається «Нічний сторож». У правій руці охоронець тримає ліхтар, в лівій – алебарду, а поряд із ним сидить собака.

Професія сторожа здавна була дуже важливою і корисною. Її роль у житті як окремих людей, так і цілих народів описана у багатьох літературних творах та зображена на картинних полотнах.

Історія розповідає, що вартовий носив спеціальне спорядження. Зокрема, він завжди мав із собою джерело світла — смолоскип, ліхтар чи гасову лампу. Не менш важливими були пристрої звукової сигналізації: ними служили свисток і мисливський ріг, або горн. Також обов’язковим було використання зброї, щоб у разі потреби захиститися від зловмисників.

Одне із найважливіших завдань сторожа — попередити про небезпеку, що насувається. Його пильний погляд часто міг вберегти від великого нещастя. Але якщо на застереження найвідповідальнішого охоронця у світі люди не будуть звертати увагу, то яка користь від його роботи? Він зможе допомогти лише собі.

Ось, що написано в Біблії про службу сторожа: «І було мені слово Господнє таке: Сину людський, говори синам народу, та й скажеш до них: Коли б Я спровадив на який край меча, і взяв би народ цього краю одного чоловіка з-поміж себе, і поставив би собі його вартовим, і коли б він побачив меча, що йде на цей край, і засурмив би в сурму, й остеріг народ, і почув би хто голос сурми, та не був би обережний, і прийшов би меч та й захопив би його, то кров його на голові його буде! Голос сурми він чув, та не був обережний, кров його буде на ньому, а він, коли б був обережний, урятував би свою душу» (Єзек. 33:1-5).

Нині сторожем в житті кожної людини є Біблія — Боже Слово. Господь дав нам багато мудрих застережень, попередивши, що їх недотримання призведе до тяжких наслідків. Бог не залишив людину в невідомості: через Писання Він допоможе знайти вихід з будь-якої ситуації.

Більше про це ви дізнаєтеся з проповіді Тараса Сеня у телепрограмі «Так говорить Біблія».

Створено 22 April 2021 16:17

Благодійна підтримка

Всі напрямки громади здійснюються за рахунок добровільних пожертвувань небайдужих людей. Найголовніше - не величина пожертви, а відношення та стан серця. Бог бачить наші потреби і прагне позбавити нас турбот. Так само Він бажає бачити любов і жертовність наших вдячних сердець. "Нехай кожен дає, як серце йому призволяє, не в смутку й не з примусу, бо Бог любить того, хто з радістю дає!" (1 Кор. 9:7)

Є запитання?

Ми з радістю дамо відповіді на всі запитання.
Напишіть нам і ми зв'яжемось з вами якомога скоріше.