Меню

Молитва за Україну пролунала в мусульманському місті в Ефіопії

Створено 27 November 2023 12:41

Молитва за Україну пролунала в мусульманському місті в Ефіопії

17-22 жовтня Міжнародна місія «Христос є відповідь» провела сьомий крусейд в мусульманському місті Дире-Дауа на сході Ефіопії. Директор та пастор однойменної церкви в м. Рівне Тарас Сень спільно з місцевими служителями проповідували Євангеліє, молилися за Україну та провели чимало благодійних акцій.

Як мусульманське місто зустрічало українських місіонерів
Як розповів Тарас Сень, вперше українську команду зустрічали так гарно: місцеві служителі та представники влади з квітами та вуличним оркестром. А в готель дісталися на президентському автомобілі (президентом в Ефіопії називають губернатора того чи іншого регіону – прим. ред.). На спільну вечерю з пастором Тарасом Сенем завітали представники поліції та пастори помісних церков. Кожен з присутніх отримав у подарунок український шоколад та магніти амхарською мовою.
Мусульманське місто молилося за мир в Україні
Дире-Дауа – мусульманське місто-регіон на сході Ефіопії та важливий індустріальний центр. Організатори крусейду доклали чимало зусиль, щоб дійство відбулося без перешкод. Упродовж чотирьох днів багатотисячні натовпи ефіопів слухали Євангеліє, разом молилися й отримували зцілення від хвороб та звільнення від демонічної залежності.
Одна жінка довгий час мала серйозні проблеми зі сном. На другий день крусейду Тарас Сень молився за звільнення від депресії, страхів, жахливих снів, безсоння, гріховних думок. Ця жінка з вірою приймала від Бога зцілення. На четвертий день крусейду вона свідчила, що вже дві ночі має прекрасний сон. Інші люди свідчили про зцілення хвороб шлунку. Декотрі навіть ходили по сцені, демонструючи божественне зцілення від хвороб ніг.
В останній день крусейду пастор Тарас Сень закликав усіх присутніх до щирої молитви за Україну. Про припинення війни молилися українською та амхарською мовами.
«Багато африканців підтримують нас духовно. А це також дуже важливо, тому що Бог стоїть над усім і в Божій владі дати перемогу, зупинити лихо, захистити, наказати ангелам, щоб оберігали. Чому часто не розриваються ворожі ракети та снаряди? Тому що Бог милість Свою являє і захищає. Чому наші військові виживають, коли смерть проходить зовсім поряд? Тому що ангели Божі за Божим наказом зберігають їм життя. А якби ще наш народ вчинив так, як за часів пророка Йони вчинили жителі Ніневії (прочитайте книгу пророка Йони в Біблії), то Бог зупинив би лихо, яке прийшло з Росії. Стосунки з Богом – найважливіше в житті. Якщо є стосунки з Владикою землі, то буде і велике благословіння від Нього. Бог казав, що коли прийде біда до народу, але народ змириться, почне молитися та шукати Бога, залишить гріховні дороги, то Бог почує з Небес та зцілить землю. Допоможи нам, Боже, так вчинити» – поділився Тарас Сень.
1200 мусульман безплатно перевірили зір
Одним з важливих напрямків служіння місії «Христос є відповідь» є проведення благодійних акцій. У місті Дире-Дауа 1200 людей безплатно перевірили зір і отримали окуляри в подарунок на очних клініках, які проходили три дні поспіль. Серед охочих отримати консультацію та допомогу офтальмолога було чимало мусульман та православних вірян. Подію висвітлили на місцевому телебаченню.
У гості до африканських племен
У долині річки Омо в південно-західній частині Ефіопії проживають племена Мурсі та Цамай. Спільно з місцевими служителями пастору Тарасу Сеню вдалося відвідати представників цих племен. Вождь племені Мурсі був приємно здивований приїзду місіонерів і відзначив: «Вас прислав Бог». Місія попіклувалася про те, аби підготувати продуктові набори для населення Мурсі та Цамай. Адже більшість живуть вкрай бідно: у глиняних будиночках з солом’яним дахом, без жодних зручностей, таких звичних для мешканців європейського континенту. Діти не відвідують школу. Цікавою особливістю цих племен є їхнє уявлення про жіночу красу. У вусі та нижній губі роблять розрізи й вставляють глиняні або дерев’яні диски.
Але водночас ці люди відкриті та щирі, як розповів Тарас Сень. Вони охоче слухали Добру Новину, молилися молитвою покаяння і приймали Ісуса Христа у своє серце і щиро дякували за допомогу. Місіонери місії продовжуватимуть допомагати африканським племенам в долині річки Омо.
Служіння місії «Христос є відповідь» в Ефіопії
Міжнародна місія «Христос є відповідь» упродовж двох років служить в Ефіопії. Директор Тарас Сень відвідав африканську країну уже восьмий раз. Під час цієї місіонерської поїздки служитель брав участь у водному хрещенні. 41 людина дала обіцянку служити Богу в добрій совісті, залишивши гріх та прийнявши у своє серце Ісуса Христа. Дійство відбувалося на березі красивої африканської річки.
Місія спільно з місцевими служителями проводять місіонерські школи в Ефіопії. Вже третя група студентів отримала сертифікати, які підтверджують закінчення ними місіонерської школи. Упродовж трьох місяців 14 ефіопів готували до відкриття нових церков. В Ефіопії місіонери місії уже відкрили 13 християнських церков.
Місцеві служителі перейняли досвід проведення сімейних зустрічей і нині цей напрямок служіння успішно функціонує в ефіопських церквах.
Чудовим інструментом євангелізації є газета «Христос є відповідь», яка друкується стотисячним тиражем амхарською мовою та мовою оромо. Ефіопські місіонери поширюють Слово Боже під час крусейдів, вуличних євангелізацій, благодійних акцій.
Пресцентр церкви «Христос є відповідь»

Створено 27 November 2023 12:41

Благодійна підтримка

Всі напрямки громади здійснюються за рахунок добровільних пожертвувань небайдужих людей. Найголовніше - не величина пожертви, а відношення та стан серця. Бог бачить наші потреби і прагне позбавити нас турбот. Так само Він бажає бачити любов і жертовність наших вдячних сердець. "Нехай кожен дає, як серце йому призволяє, не в смутку й не з примусу, бо Бог любить того, хто з радістю дає!" (1 Кор. 9:7)

Є запитання?

Ми з радістю дамо відповіді на всі запитання.
Напишіть нам і ми зв'яжемось з вами якомога скоріше.