Меню

Переселенці з Бахмута, Кадіївки та Харкова відпочивали в Карпатах разом з церквою «Христос є відповідь»

Створено 5 July 2023 14:49

Переселенці з Бахмута, Кадіївки та Харкова відпочивали в Карпатах разом з церквою «Христос є відповідь»

Упродовж п’яти днів майже 60 людей, у тому числі тимчасові переселенці та військовослужбовець із сім’єю, насолоджувалися відпочинком у мальовничих українських Карпатах. Поїздку організувала команда рівненської церкви «Христос є відповідь» на чолі з пастором Тарасом Сенем.

Як розповіли організатори, цей відпочинок був потрібний для фізичного перезавантаження. Серед учасників були волонтери з Тернополя та Київської області, які служать тимчасовим переселенцям, а також алко та наркозалежним людям. Військовослужбовець, якого запросили на відпочинок, перебуває на реабілітації після отриманого поранення. Не менш важливим відпочинок був і для тих, хто пережив жахіття війни.
«Ніколи не могла подумати, що таке виснажливе заняття, як похід в гори може принести стільки яскравих вражень. Коли я побачила водоспад, у мене перехопило подих від побаченого. Коли в Буковелі на оглядовому майданчику я побачила Говерлу, то раділа як маленька дитина!» – поділилася враженнями Людмила Луганська з м. Кадіївка Луганської області.
Чимало людей побували в Карпатах вперше. Добре відомі та надзвичайно красиві карпатські краєвиди сприяли відновленню сил та дарували незабутні емоції. Учасники поїздки пройшлися смерековими лісами та скелястими спусками на стежці Довбуша, відвідали бурхливі водоспади Гук та Пробій, побували на колоритному карпатському ринку у м. Яремче, відвідали гірськолижний курорт Буковель, піднялися на позашляховиках на гору Рокита, 11 людей підкорили найвищу точку України – гору Говерлу.
“Ми це зробили й подолали вершину. Я з двома синами піднялися на Говерлу. Дуже гарно спостерігати за красою, яку Господь Бог подарував нашій країні. Ми щиро разом помолилися за нашу Україну на цій горі. Віримо, що молитва допомагає і Господь береже життя українських солдатів, дає перемогу над окупантами й позитивно впливає на весь народ. Дуже хотілося б, щоб наші люди відкрили свої серця для Бога, відкинули всякі беззаконня, покаялися кожен за свій гріх для того, щоб Господь Бог Своєю благодаттю зцілив, благословив і допоміг нам іти вперед, перемагати, процвітати та мати благословіння від Всемогутнього Бога» – наголосив пастор Тарас Сень.
Щодня в будинку, де мешкали учасники поїздки, відбувалися загальні зібрання, на яких усі щиро молилися за Україну, обговорювали важливі теми, переглядали відеосюжети про служіння церкви «Христос є відповідь», розігрували подарунки, слухали та разом співали християнські пісні. Учасники розповіли, що дізналися багато нового та отримали відповіді на свої запитання.
Для учасників поїздки була проведена безкоштовна офтальмологічні клініка, де кожен перевірив зір, отримав консультацію лікаря та окуляри у подарунок.
«Цього разу у нас був не тільки плідний відпочинок, але ми ще й трішки попрацювали на благо людей – проводили очну клініку. З нами їхали люди різного віку. Майже у кожного є певні проблеми із зором. Шкода, що це стосується дітей та підлітків у тому числі. Тому що в людей старшого віку проблеми із зором – це вікові зміни. А в молодшого покоління – це все набуте. Тому ми перевіряли зір, консультували та надавали рекомендації, виписували необхідні окуляри» – розповіла лікар-офтальмолог Олена Войтюк.
Під час проведення дитячого свята у м. Рівне була розіграна одна безкоштовна путівка, яку отримала дівчинка підліток із с. Великий Житин. Церква «Христос є відповідь» провела уже 32 благодійних табори відпочинку в Карпатах і надалі планується проведення таких заходів, адже охочих відпочити дуже багато.
Прес центр церкви «Христос є відповідь»

Створено 5 July 2023 14:49

Благодійна підтримка

Всі напрямки громади здійснюються за рахунок добровільних пожертвувань небайдужих людей. Найголовніше - не величина пожертви, а відношення та стан серця. Бог бачить наші потреби і прагне позбавити нас турбот. Так само Він бажає бачити любов і жертовність наших вдячних сердець. "Нехай кожен дає, як серце йому призволяє, не в смутку й не з примусу, бо Бог любить того, хто з радістю дає!" (1 Кор. 9:7)

Є запитання?

Ми з радістю дамо відповіді на всі запитання.
Напишіть нам і ми зв'яжемось з вами якомога скоріше.