Меню

Вісім років церква «Христос є відповідь» у Рівному займається активною благодійною та євангелізаційною роботою

Створено 7 February 2024 13:44

Вісім років церква «Христос є відповідь» у Рівному займається активною благодійною та євангелізаційною роботою

Цими вихідними церква «Христос є відповідь» відзначила восьму річницю служіння на Рівненщині. Служителі та члени церкви підсумовували й планували подальшу роботу.

Головні напрямки служіння християнської громади – це благодійна та євангелізаційна діяльність.
Одним з кращих напрямків благодійності є проведення офтальмологічних клінік, які проходять у м. Рівне та області, в навчальних закладах, в’язницях та будинках для літніх людей.
Таким чином понад 7 тисяч людей отримали безкоштовну консультацію лікаря та окуляри в подарунок. Нужденним людям були роздані сотні продуктових наборів.
З осені 2023 року волонтери церкви проводять акцію «Нагодуй нужденного» у м. Рівне. Кожен охочий отримує смачний обід і слово підтримки.
З початком повномасштабної війни в Україні брати та сестри активно допомагають внутрішнім переселенцям. Сотні людей отримали допомогу: продукти, речі першої потреби, увагу та підтримку з боку небайдужих людей.
Піклується церква і про військовослужбовців. Кілька десятків пар берців, продукти та медицина зусиллями волонтерів церкви були надіслані нашим захисникам.
Понад 100 сиріт та внутрішніх переселенців змогли безкоштовно відпочити в Карпатах, куди церква організовує туристичні поїздки. Загалом за вісім років було проведено 34 поїздки для понад 1500 людей.
У Рівненській області провели 20 таборів відпочинку для дорослих та дітей, 150 дитячих свят і спортивних майданчиків. Відвідувачі заходів беруть участь в цікавих конкурсах, безкоштовно смакують солодкою ватою та попкорном.
Пастор Тарас Сень проповідує Слово Боже через телебачення. За вісім років в ефір вийшли понад 7000 телепрограм на 11 каналах місцевого та міжнародного рівня (програми з участю Тараса Сеня виходять на монгольському та ефіопському телебачені).
У 2023 році у рівненській громадсько-інформаційній газеті «Рівне Ракурс» почали друкувати вкладку «Ракурс духовності», де розміщуються новини церкви «Христос є відповідь», історії життя людей, які отримали відповідь від Бога, матеріали духовно-пізнавального характеру. З жовтня 2023 року на локальному радіо «Респект» виходять в ефір авторські програми Тараса Сеня «Христос є відповідь». У відомому рівненському журналі «Рівняни» часто публікуються новини церкви, рекомендації служителів та повчальні життєві історії.
Поширюється Слово Боже і через Всеукраїнську газету «Христос є відповідь», християнські календарі та іншу духовну літературу. У Рівненській області було поширено понад 1 млн 200 тис. газет, 450 тис. календарів, десятки тисяч Нових Заповітів та іншої літератури.
Про важливість сімейних цінностей, дотримання і виконання Божих заповідей, морально-етичних норм нагадують рівнянам білборди, яких за вісім років на вулицях міста було розміщено понад 600.
Пастор Тарас Сень отримав дві державні нагороди за гуманітарну діяльність від президента України та голови обласної адміністрації.
Святкування з нагоди восьмої річниці відбулися 2, 3 та 4 лютого. 2 лютого в готельному комплексі «Караван» після богослужіння брати та сестри мали спільну вечерю, на якій переглядали відеоролики про діяльність церкви, ділилися свідченнями Божої допомоги у житті та разом молилися Богові.
3 та 4 лютого святкові богослужіння відбулися у МПК «Текстильник», які відвідали понад 300 людей. Чимало рівнян, які побували на очних клініках чи в Карпатах, прийшли привітати церкву «Христос є відповідь» з днем народження. Богослужіння супроводжувалося гарним співом музичної групи церкви й гостей з Київщини та Рівненщини.
Пастор Тарас Сень подякував активним членам церкви за вагомий внесок у спільне служіння й нагородив грамотами та подарунками.
«П’ять років я відвідую богослужіння церкви «Христос є відповідь». Безмежно вдячна Богові, що Він привів мене саме у цю церкву, бо тут я почуваюся як у справжній сім’ї. Тут я маю підтримку, для душі знайшла радість і спокій. Христос є джерелом нашого миру й правди. Він надихає нас робити добро, любити один одного. Рада, що можу служити разом з моїми братами та сестрами й допомагати скрізь, де тільки можу» – розповіла Омельчук Світлана, член церкви «Христос є відповідь».
У неділю зібрання відвідали та розповідали про Божі чудеса в житті місіонери Місії «Христос є відповідь» із Запоріжжя та пастор дружньої церкви Сергій Тюріков з Харківщини, пастор церкви «Храм Божої слави» Олег Абатуров та християнський музикант Олександр Колоницький, пастор церкви «Відвага» Сано Гукасян з м. Рівне.
«З усього серця вітаю церкву «Христос є відповідь» з днем народження! Бажаю бути успішною та багатою добрими плодами для Божої слави. Ми раді, що церква стоїть поряд з тими, хто служить у Рівному, тому що ви стали благословінням для нашого міста» – поділився пастор Олег Абатуров.
Служителі церкви звершили молитву за зцілення від хвороб та звільнення від депресії, страхів, безсоння. Чимало людей молилися молитвою покаяння, отримали свободу від залежностей.
«На Мені Дух Господній, бо Мене Він помазав, щоб Добру Новину звіщати вбогим. Послав Він Мене проповідувати полоненим визволення, а незрячим прозріння, відпустити на волю помучених» Лк. 4:18. Коли Ісус Христос звершував Своє служіння на землі, то помазання Божою силою діяло через Нього, щоб допомагати, принести Добру Новину, дати свободу змученим, зцілити розбиті серця. Бог не хоче, щоб люди жили у страсі, депресії, безсилі через гріховне життя. Господь дає істину свободу та радість!» – наголосив пастор Тарас Сень.
Традиційно після богослужіння усіх присутніх пригостили чаєм зі смаколиками, подарували магніт на згадку.
Церква «Христос є відповідь» і надалі продовжує допомагати жителям Рівненщини через проведення благодійних акцій, волонтерської роботи в умовах війни на благо міста та України загалом.

Пресцентр церкви «Христос є відповідь».

Створено 7 February 2024 13:44

Благодійна підтримка

Всі напрямки громади здійснюються за рахунок добровільних пожертвувань небайдужих людей. Найголовніше - не величина пожертви, а відношення та стан серця. Бог бачить наші потреби і прагне позбавити нас турбот. Так само Він бажає бачити любов і жертовність наших вдячних сердець. "Нехай кожен дає, як серце йому призволяє, не в смутку й не з примусу, бо Бог любить того, хто з радістю дає!" (1 Кор. 9:7)

Є запитання?

Ми з радістю дамо відповіді на всі запитання.
Напишіть нам і ми зв'яжемось з вами якомога скоріше.